Ange ditt sökord

Annons:

Jag blir inget bättre av Valdoxen mot mina depressioner och nedstämdhet och undrar vad nästa steg är?

Hejsan! Jag har sedan många år lidit av depressioner och nedstämdhet. Jag är väldigt biverkningskänslig och har inte hittat något bra läkemedel och går nu på Valdoxen, den lägsta dosen. Jag blir inget bättre. bara trött och vill inte göra något. Har du något förslag som piggar upp? mvh helena 51

Om Du står på Valdoxan 25 mg till kvällen och har haft den dosen i 2-3 veckor, så bör den dosen höjas till dubbla dosen, dvs. 25 mg x 2. Därefter får man utvärdera effekten och eventuellt lägga till något antidepressivt med lite annan verkningsmekanism. Ta upp detta med Din läkare nästa gång. Det viktiga idag med antidepressiv medicinering är att man ska bli helt återställd för att inte riskera att man får tillbaks sin depression om man slutar för tidigt eller att man har samma dos under längre tid och inte blir fri från depressionen.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 31 oktober, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: