Ange ditt sökord

Annons:

Jag bär på Morbur osler (HHT) och undrar vad extracerebala infektioner är för något?

Hej Jag har en fråga om vad är extracerebala infektioner? Jag bär nämligen på Morbur osler (HHT) och läste det i något sammanhang men förstod inte riktigt vad det var för infektioner de menade. Läste om det i läkartidning.se Mvh Angela 51

Med extracerebrala infektioner menas endast infektioner som inte har med hjärnan att göra. Vid Oslers sjukdom har man ökad benägenhet till kärlmissbildningar i olika organ, samt att man kan ha näsblödningar som är svårstoppade. Man ser också att det föreligger ökad risk för allvarliga infektioner i olika organ och tyvärr även i hjärnan. I Uppsala på Akademiska sjukhuset har man ett centrum för personer med Morbus Osler. Det vore kanske av värde att du finge komma i kontakt med den specialistavdelningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Hjärta & Kärl

Ärftlighet vid hjärtfel

Tänkte kolla hur många procents risk det är att ärva hjärtfel från sina egna föräldrar? För jag har läst lite om det och en del stämde väldigt mycket in på mig. Därför skulle det vara skönt att veta ungefär hur stor risken kan vara för att ha ärvt hjärtfel.

Hjärta & Kärl

Kolesterolvärden

Hej, hur är det möjligt att ett högt HDL och ett normalt LDL parat med ett normalt Triglyceridevärde ger ett högt och ej acceptabelt totalt kolesterolvärde? Jag är inte ensam att bli förbryllad inför detta faktum. Mvh, Bo Johnson 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: