Ange ditt sökord

Annons:

Jag bär på Morbur osler (HHT) och undrar vad extracerebala infektioner är för något?

Hej Jag har en fråga om vad är extracerebala infektioner? Jag bär nämligen på Morbur osler (HHT) och läste det i något sammanhang men förstod inte riktigt vad det var för infektioner de menade. Läste om det i läkartidning.se Mvh Angela 51

Med extracerebrala infektioner menas endast infektioner som inte har med hjärnan att göra. Vid Oslers sjukdom har man ökad benägenhet till kärlmissbildningar i olika organ, samt att man kan ha näsblödningar som är svårstoppade. Man ser också att det föreligger ökad risk för allvarliga infektioner i olika organ och tyvärr även i hjärnan. I Uppsala på Akademiska sjukhuset har man ett centrum för personer med Morbus Osler. Det vore kanske av värde att du finge komma i kontakt med den specialistavdelningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: