Ange ditt sökord

Annons:

Jag är orolig för min fruktsamhet då jag har haft annorlunda mens efter att jag slutade med den?

Jag har ätit p-piller (cilest) i 10 år och slutade i mitten på mars 2012. Sedan dess har jag bara haft mens två gånger. En gång i slutet på maj och sedan i mitten på juli. Själva mensen pågick ca 12 dagar men i blygsamma mängder. Senast jag hade "riktigt" mens utan p-piller brukade det ligga på 7 dagar. Bör jag vara orolig för något? Min största oro är att det kan vara tecken på ofruktsamhet? Jag har inte barn, men vill om ett par år ha egna barn. Hur kan man mäta ens fruktsamhet? Tack! / Matilda 28

Du bör kunna vänta upp till ett år innan man kan se om cyklerna kommit igång som de skall eller inte.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: