Ange ditt sökord

Annons:

Jag är oerhört trött när jag är vaken – finns det någon medicin som gör mig piggare?

Tjenare. Jag är alltid trött på morgonen. Vare sig jag sover i 4,6,8,12 eller 15 timmar så är jag trött och kommer oftast inte upp på morgonen. Om jag ställer väckarklockan och vaknar pga den kommer jag definitivt INTE upp, utan måste vakna helt själv. Jag kan sova upp till 16 timmar i vanliga fall, men har sovit i 26 timmar vid ett tillfälle, varför? Finns det någon medicin eller liknande? Jag har vart tvungen att gå om gymnasiet 4 gånger pga hög frånvaro, tack vare trötthet. Mattias, 19

Föreligger dessa besvär med så pass uttalad trötthet och sömnomfång, skall du förstås söka för detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: