Ange ditt sökord

Annons:

Jag är bipolär och tar medicin mot adhd men tycker inte att den fungerar och undrar vad jag ska göra?

Hej, jag är 18 år och är bipolär och har adhd, jag äter strattera mot adhdn men jag tycker inte att den funkar. Förr fick jag concerta och den funkade bra, men av någon anledning fick jag för mig att jag inte behövde den längre men nu när jag är 18 är det möjligt att jag kan få den utskriven igen? För jag har läst att personer över 18 år inte får concerta. Jag mår jättedåligt och vet inte vart jag ska vända mig och jag önskar verkligen att någon kan svara på min fråga. Med vänliga hälsningar en okoncentrerad tjej /Elin 18

Ta kontakt med Din vårdcentral för att få en remiss till psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Om Du har både bipolär sjukdom och ADHD är det specialistläkare i psykiatri som ska utreda och behandla Dig. Du behöver antagligen både stämningsstabiliserande läkemedel för Din bipolära sjukdom samt ADHD-medicin som får prövas ut via psykiatrikern på mottagningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 november, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: