Ange ditt sökord

Annons:

Jörgen (41) vill veta vad det kan betyda att han andas så tungt:

Det känns som om jag lyfter en säck cement och lägger på axlarna. Kan det bero på övervikten pga all den goda julmaten man stoppar i sig. Du tycker väl om vällagad mat du med?

Skrivet av Olle Zetterström...
Jo visst tycker jag också om god mat, men den ska njutas med måtta. Och visst är det så att övervikt ger ökad risk för att få astma av icke-allergisk typ. Det kan leda till nedsatt andningsförmåga och ökad känslighet i luftrören. Dessutom påverkar övervikten andningsförmågan – det blir inte lika lätt att ta djupa andetag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: