Ange ditt sökord

Annons:

Jörgen (41) vill veta vad det kan betyda att han andas så tungt:

Det känns som om jag lyfter en säck cement och lägger på axlarna. Kan det bero på övervikten pga all den goda julmaten man stoppar i sig. Du tycker väl om vällagad mat du med?

Skrivet av Olle Zetterström...
Jo visst tycker jag också om god mat, men den ska njutas med måtta. Och visst är det så att övervikt ger ökad risk för att få astma av icke-allergisk typ. Det kan leda till nedsatt andningsförmåga och ökad känslighet i luftrören. Dessutom påverkar övervikten andningsförmågan – det blir inte lika lätt att ta djupa andetag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: