Ange ditt sökord

Annons:

Ischias? (Karl 65)

Jag har smärta i ländrygg, skinkan och det gör även ont i det högra benet. Är det ischias?

Ischias är ingen diagnos utan betyder ”ont i benet”, vilket du har. Det man måste ta reda på är orsaken till rygg- och bensmärtan. Äkta ischias är ett tryck på nerven som kommer ut mellan två ländryggskotor. Det kan förutom ländryggsbesvär ge upphov till både smärta och domningar i benet. Ett diskbråck eller förslitningar/artros i ryggen kan vara en av grundorsakerna. Vid falsk ischias har man liknande besvär men mer diffus utsrålning i benet och sällan under knänivå. Här är orsaken spänningar i sätesmusklerna och inget nervtryck. Din kiropraktor kan genom grundlig undersökning och eventuellt en röntgen ge dig närmare svar på hur du ska få bukt på din rygg- och bensmärta.
Kristian Jörgensen

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 oktober, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt benhinneinflammation?

Jag älskar att träna och har på senaste kört mycket intervallträning. Jag har ökat tempot successivt men har ändå fått en smärtsam benhinneinflammation. Jag gör rehabiliteringsövningar men har hört att man kan kyla ner eller kanske använda någon salva? Vad kan hjälpa mig?

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: