Ange ditt sökord

Annons:

Instabilt korsband

Hej! Jag har opererat mitt främre korsband 2005 med mycket bra resultat hittills! Nu känns det som det har blivit instabilt igen. Min fråga är: kan ett opererat korsband gå av utan att jag känner någon smärta?? Mvh//L-G, 45

Främre korsbandsskador som opererats brukar ge ett gott resultat. Om nu ditt knä efter 7 år åter känns instabilt kan det bero på att den korsbandsrekonstruktion man gjorde då har skadats igen eller lossnat från något fäste. Men det kan också vara så att du har någon skada på ligament eller menisken i knät, eller en kombination av allt detta. Jag tycker du ska kontakta den läkare eller den klinik som utförde operationen för att få en ny undersökning. Att träna musklerna kring knäleden är aldig fel med de besvär du beskriver.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 1 februari, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.