Ange ditt sökord

Annons:

IM (kvinna 19) tränar regelbundet och har fått besvär med andningen:

Skrivet av Olle Zetterström...
På senaste tiden har jag fått svårt att andas in helt för att få luft. Jag måste ta djupa långsamma andetag för att få den luft jag behöver. Jag undrar också om det kan ha någon koppling till att jag nästan alltid gäspar när jag tränar, flera gånger utan att vara trött.

Det kan vara ansträngningsutlöst astma som du har, om det kommer i samband med träningarna. Prova gärna med att ta en astmaspray före en träning och se om det hjälper. Gäspningarna kan vara ett tecken på att du behöver ventilera lungorna bättre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Astma och slem i halsen

Hejsan! Min son, som är 16 år, lider av att han har mycket slem i halsen konstant. Han har, sedan ett par månader tillbaka, fått veta att han har astma.

Allergivänliga hundar

Hej! Allergivänliga hundar, finns det? Vad kan hända om barnet utsätts för hundar trots allergi? Finns det risk att barnet utvecklar andra allergier? Tack. Mvh.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Hej och välkommen till DOKTORN.com

Vi kan nu stolt presentera flera nyheter på sajten. Vi vet att du kommer att känna igen DOKTORN samtidigt som nyheterna ger dig ännu fler möjligheter. Vill du läsa mer om vad nyheterna innebär gör du det på doktorn.com/faq