Ange ditt sökord

Annons:

Ilar nåt så fruktansvärt

Hej jag fick en akut tid hos min tandläkare för 2 dagar sedan för det ilar nåt så FRUKTANSVÄRT i mina tänder när jag försöker borsta dom med tandkräm, anvvänder sesodyn och mjuk tandborste, har varit så här i 1v nu drygt och inge bättre:( läkaren sa det inte går göra nåt åt?! kan man inte få nån hjälp? det va inte hål där och inge karies utan känslig tandhals tror jag hon sa och att tanden va lite ”flisig” på ett ställe, borde gå i vågor sa hon, men om d inte går över?? va gör man då? jag pressar ju tänder och det kommer av det sa hon, jag vill i alla fall veta va man kan göra åt om d ej går över? för jag kan nästintill inte borsta alls där nu:( mvh, Veronica 36år (Har bettskena--men ska bli bättre använda den.)

Skölj med Fluor! Det finns olika produkter som tandläkaren kan ha för att göra känsliga tänder mindre känsliga. Bettskena för att inte belasta tänderna så mycket gör dem också mindre känsliga på sikt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 31 januari, 2011

Liknande frågor

Munnen & Tänderna

Smärta i tungan

Har senaste 3 veckor haft mycket ont i tungan, ungefär som om jag skulle bränt tungan med för varmt mat. Bara att jag har inte bränt tungan.

Munnen & Tänderna

Beläggning på tungan

Hej, jag har alltid beläggning på tungan samt en infektion i bakre delen av munnen. Tandläkare säger att det inte är något fel, men jag tycker att det är pinsamt på grund av att min andedräkt blir dålig. Använder munskölj och tuggar tuggummi i princip jämt men inget hjälper. Snart ska jag träffa kärleken i mitt liv och behöver verkligen hjälp med detta.

Munnen & Tänderna

Problem med extremt dålig andedräkt

Jag har nu haft dålig andedräkt i två år, jag har varit hos tandläkaren och dem hittar inga problem. Jag borstar med eltandborste, använder tandtråd och har även en tungskrapa. Använder även munskölj. Trots allt detta försvinner inte min dåliga andedräkt! Jag har ofta halsbränna men halsbrännetabletter hjälper inte. Jag är inte förstoppad heller då jag har läst att det kan orsaka dålig andedräkt. Jag har även opererat bort mina halsmandlar då dem skapade problem. Min andedräkt är så dålig att jag har fått tuggummi och minttabletter från främlingar. Jag kan inte prata med någon utan att de håller för näsan, även om det är 4-5 meter mellan oss. Hjälp! /Kvinna, 21 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: