Ange ditt sökord

Annons:

Ibland känner jag mig döende

Under 1 vecka nu så har jag varit ständigt Yr, har haft problem med balansen och en trötthet som knappt går att beskriva. Har kollar runt lite och har upptäckt att stress kan leda till sånt här.. För jag är född med hjärtproblem men det har inte varit något problem, har varit på kontroller varje år och det har varit Helt Ok. Men eftersom att jag har ett medfött hjärtproblem så går jag och tänker på det hela tiden.. Saken är den med.. att ibland känner jag mig döende all snurrar hjärtat slår konstigt, tror att jag ska dö.. Sen kan det ta någon timme/timmar så mår jag bättre men fortfarande yr. Hjälp mig! vad är detta. Bob (Man, 19år)

Bob: Den vanligaste orsaken till akut yrsel är en övergående inflammation på balansorganen i innerörat. Med all respekt för dina hjärtåkommor, tror jag inte att de har med saken att göra. Vi vet också att stress kan ha en förstärkande effekt på yrselproblematiken. Vilken typ av yrsel handlar det om? Snurrar det som i en karusell? Gungar som på böljan den blå? Upplever du som att väggarna faller över dig? Har det inte blivit bättre skall inom en ytterligare vecka skall du förstås söka läkare för detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 20 april, 2010

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: