Ange ditt sökord

Annons:

Ibland känner jag mig döende – hjälp mig!

Under 1 vecka nu så har jag varit ständigt Yr, har haft problem med balansen och en trötthet som knappt går att beskriva. Har kollar runt lite och har upptäckt att stress kan leda till sånt här.. För jag är född med hjärtproblem men det har inte varit något problem, har varit på kontroller varje år och det har varit Helt Ok. Men eftersom att jag har ett medfött hjärtproblem så går jag och tänker på det hela tiden.. Saken är den med.. att ibland känner jag mig döende all snurrar hjärtat slår konstigt, tror att jag ska dö.. Sen kan det ta någon timme/timmar så mår jag bättre men fortfarande yr.

Hjälp mig! vad är detta. Bob (Man, 19år)

Bob: Den vanligaste orsaken till akut yrsel är en övergående inflammation på balansorganen i innerörat. Med all respekt för dina hjärtåkommor, tror jag inte att de har med saken att göra. Vi vet också att stress kan ha en förstärkande effekt på yrselproblematiken. Vilken typ av yrsel handlar det om? Snurrar det som i en karusell? Gungar som på böljan den blå? Upplever du som att väggarna faller över dig? Har det inte blivit bättre skall inom en ytterligare vecka skall du förstås söka läkare för detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 20 april, 2010

Liknande frågor

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.