Ange ditt sökord

Annons:

Huvudvärk på kvällen (Anna 45 år)

Jag har problem med återkommande huvudvärk. Den kan komma på kvällen som molande värk i hela huvudet men ibland är den kraftigare och mer på höger sida. Jag äter ofta smärtlindrande och det hjälper ibland, finns det någon annan lösning?

Huvudvärk innefattar många olika typer och samma person kan ha olika typer vid olika tillfällen. Tidigare professor och kiropraktor Nils Nilsson har doktorerat på detta. Resultatet visar att en stor del av de besvär som beskrivs som migrän faktiskt är ett symptom från nacken, det vill säga spänningshuvudvärk.
I ditt fall låter det som om du har spänningshuvudvärk, den är som du beskriver ofta symmetrisk runt pannan och /eller i bakhuvudet, molande. Orsaken är dysfunktion i nackens leder och muskler och kan avhjälpas med manuell behandling, specifik nackträning och eventuellt avslappningsövningar. Migrän är däremot oftast ensidig av pulserande karakter och kommer i anfall som kan triggas av till exempel mat, stress eller sömnbrist. Att äta smärtlindrande regelbundet kan leda till huvudvärk (en av biverkningarna), det bästa är därför att hitta en mer långsiktig lösning på dina besvär.
Kristian Jörgensen

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 oktober, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt benhinneinflammation?

Jag älskar att träna och har på senaste kört mycket intervallträning. Jag har ökat tempot successivt men har ändå fått en smärtsam benhinneinflammation. Jag gör rehabiliteringsövningar men har hört att man kan kyla ner eller kanske använda någon salva? Vad kan hjälpa mig?

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: