Huvudvärk på kvällen (Anna 45 år)

Huvudvärk på kvällen (Anna 45 år)

Huvudvärk på kvällen (Anna 45 år)

Jag har problem med återkommande huvudvärk. Den kan komma på kvällen som molande värk i hela huvudet men ibland är den kraftigare och mer på höger sida. Jag äter ofta smärtlindrande och det hjälper ibland, finns det någon annan lösning?
Huvudvärk innefattar många olika typer och samma person kan ha olika typer vid olika tillfällen. Tidigare professor och kiropraktor Nils Nilsson har doktorerat på detta. Resultatet visar att en stor del av de besvär som beskrivs som migrän faktiskt är ett symptom från nacken, det vill säga spänningshuvudvärk.
I ditt fall låter det som om du har spänningshuvudvärk, den är som du beskriver ofta symmetrisk runt pannan och /eller i bakhuvudet, molande. Orsaken är dysfunktion i nackens leder och muskler och kan avhjälpas med manuell behandling, specifik nackträning och eventuellt avslappningsövningar. Migrän är däremot oftast ensidig av pulserande karakter och kommer i anfall som kan triggas av till exempel mat, stress eller sömnbrist. Att äta smärtlindrande regelbundet kan leda till huvudvärk (en av biverkningarna), det bästa är därför att hitta en mer långsiktig lösning på dina besvär.
Kristian Jörgensen
 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress