Ange ditt sökord

Annons:

Hur slipper jag gaserna?

Hej! jag är 27 år och har gett mej diagnosen IBS, jag har groblem med gaser men det är värst på natten när jag sover och inte själv märker det eller kan hålla tillbaka. magen kan vara ganska normal på dagen men när de blir till kväll så blir den orolig och gasig. hur får jag bort de, är rädd att somna om jag är på resa eller nånting och kanske måste sova med andra. Maria 28 år

Det kan med IBS ibland vara ett socialt bekymmer med dessa gaser. Är man klar över diagnosen vet man att det inte är något farligt tillstånd utan mera att det ställer till obehag. Efter att man varit hos läkare skulle man kanske ha kontakt med en dietist för att tala genom vilken föda som är minst gasframkallande. Man kan ju alltid pröva med kapslar Dimetikon, Minifom och då ta 1-2 kapslar just innan varje måltid för att se om gasbildningen minskar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 11 maj, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Mage & Tarm

Hur undviker jag sura uppstötningar?

Under den senaste tiden har jag haft problem med sura uppstötningar och halsbränna. Jag har testat att dra ner på kaffe och läsk men känner fortfarande ingen förbättring. Vilken mat och dryck är bra att undvika när man har dessa problem?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: