Ange ditt sökord

Annons:

Hur slipper jag gaserna?

Hej! jag är 27 år och har gett mej diagnosen IBS, jag har groblem med gaser men det är värst på natten när jag sover och inte själv märker det eller kan hålla tillbaka. magen kan vara ganska normal på dagen men när de blir till kväll så blir den orolig och gasig. hur får jag bort de, är rädd att somna om jag är på resa eller nånting och kanske måste sova med andra. Maria 28 år

Det kan med IBS ibland vara ett socialt bekymmer med dessa gaser. Är man klar över diagnosen vet man att det inte är något farligt tillstånd utan mera att det ställer till obehag. Efter att man varit hos läkare skulle man kanske ha kontakt med en dietist för att tala genom vilken föda som är minst gasframkallande. Man kan ju alltid pröva med kapslar Dimetikon, Minifom och då ta 1-2 kapslar just innan varje måltid för att se om gasbildningen minskar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 11 maj, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!