Ange ditt sökord

Annons:

Hur slipper jag gaserna?

Hej! jag är 27 år och har gett mej diagnosen IBS, jag har groblem med gaser men det är värst på natten när jag sover och inte själv märker det eller kan hålla tillbaka. magen kan vara ganska normal på dagen men när de blir till kväll så blir den orolig och gasig. hur får jag bort de, är rädd att somna om jag är på resa eller nånting och kanske måste sova med andra. Maria 28 år

Det kan med IBS ibland vara ett socialt bekymmer med dessa gaser. Är man klar över diagnosen vet man att det inte är något farligt tillstånd utan mera att det ställer till obehag. Efter att man varit hos läkare skulle man kanske ha kontakt med en dietist för att tala genom vilken föda som är minst gasframkallande. Man kan ju alltid pröva med kapslar Dimetikon, Minifom och då ta 1-2 kapslar just innan varje måltid för att se om gasbildningen minskar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 11 maj, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.