Ange ditt sökord

Annons:

Hur ska jag kunna hjälpa min far med hans medicinering när han är före detta missbrukar?

Hur går jag som dotter vidare när min far sörjer sin frus bortgång med att blanda upp till 50 mg stesolid/dag (även propavan, atarax & mirtazapin) med alkohol (fd missbrukare)? Han förstår inte själv & jag står maktlös och blir illa behandlad. / Kvinna M, 27

Din far måste söka hjälp för att inte riskera att bli beroende av Stesolid och alkohol. Då han har Stesolid så måste han ha fått det av en läkare och då tycker jag att Du föreslår att Ni nästa gång han ska till läkaren ber att få följa med. Detta för att förklara för läkaren hur dåligt Din far mår och också att han blandar Stesolid med alkohol vilket inte är rekommendabelt.

Mirtazapin som han äter är ett antidepressivt läkemedel och Atarax har han för sin ångest. Propavan för sömnen. Dessa läkemedel är ej beroendeframkallande som Stesolid och alkohol. Det är viktigt att Din far förstår att han är på väg in i ett missbruk och får hjälp innan det spårar ur.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: