Ange ditt sökord

Annons:

Hur ska allt detta hjälpa mig?

Har hypo 2, hypometabolism, och tar levaxin 100 mg, men har ej hjälpt, och har kortisolbrist lågt kortisol i kroppen, har värk i kroppen, känns som mjölksyra i kroppen, orkeslös, trött, torr hud,torrt hår,deprimerad, tunnt hår,sömnproblem, huvudvärk ibland.mm . Fick prednisolon 2.5 mg, skulle ta några veckor, undrar hur skall det hjälpa mig?? men skulle kanske få andra tabletter sen för sköldkörteln.. AB (Kvinna, 58år)

Här handlar det om två olika hormonella system, som har tecken till underfunktion, dels thyroidea, sköldkörteln, dels binjurarna. Då det handlar om långsamma processer är det viktigt att man har kontinuerlig uppföljning av behandlande läkare för att få den korrekta mängden av medicinerna som nämnts ovan. Således brukar man med lite tålamod få balans i systemen igen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 20 april, 2010

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.