Ange ditt sökord

Annons:

Hur såg depression och ångest gällande behandling för 50 år sedan till skillnad från idag?

Hej! Mitt namn är Nathalie och jag går på gymnasiet. Jag ska skriva en uppsats om något ämne inom sjukvårdshistoria och jag har valt att skriva om depression och ångest. Min fråga till dig är historian i sjukdomen när det gäller behandlingen och synen på det. Hur såg det ut för 50 år sedan och hur ser det ut idag? Jag skulle vara jätteglad om du kunde svara så mycket du vet inom detta området, det hjälper mitt skolarbete 🙂 Tack på förhand /Nathalie

Vi på Doktorn.com har svårt att kunna ge dig historiken på hur behandlingen ser ut idag och hur den såg ut för ett visst antal år sedan. Vi hänvisar dig istället vidare till sökfunktionerna på Google, att du aktivt söker din information. Vi råder dig och andra i ämnet att bland annat kika in på www.angestguiden.se – http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?ID=142&angest eller läser boken Melankoliska rum : om ångest, leda och sårbarhet i förfluten tid och nutid, av Karin Johannisson som belyser ditt ämne väl.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: