Ange ditt sökord

Annons:

Hur kan jag minska salivflödet i min mun?

Hej. Vad gör jag åt när jag har så mycket saliv i munnen så att jag bara får svälja och spotta hur många gånger som helst på en dag? Detta började i februari i år, jag har varit på vårdcentralen och de sa först att jag skulle avvakta, andra gången sa de att jag skulle ta bort medicinen jag äter för benskörhet under fyra veckor och det gjorde jag men tyvärr ingen bättring. Detta är jätte jobbigt vad gör jag?

Kvinna, 65 år

Upplever du dessa besvär som mycket besvärande kan du söka igen och möjligen få komma till en öron-, näs- och halsläkare. Det är inte alla gånger så lätt att bota detta. Har man gjort undersökningar och uteslutit någon sjukdom kan man ju kortvarigt pröva läkemedel som ger muntorrhet som biverkan.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Jag har små muskelryckningar ovanför munnen, vad beror det på?

Hej, Jag har sedan 2 dagar tillbaka små muskelryckningar ovanför munnen, det ser ut som rytmiska spasmer. Det gör ej ont, men är störande.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: