Ange ditt sökord

Annons:

Hur fungerar Amlodipin?

hej jag har fått högt blodtryck och fått en blodtryckssänkande medicin som heter amlodipin bluefish 5 mg jag undrar hur denna medicin fungerar är den kärlvidgande eller sänker den hjärtverksamheten eller något annat MVH Harrieth (kvinna 57år)

Amlodipinet verkar avslappnade pågå den glatta muskulaturen som finns i blodkärlväggen, vilken då utvidgas och därmed sänks trycket i blodsystemet. En inte alls ovanlig bieffekt är att man kan får lite svullnad i benen främst i början av behandlingen, men brukar efter en tid bli lite bättre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 juli, 2010

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!