Hjälper hypnos?

Hjälper hypnos?

Hjälper hypnos?

Kvinna (53) skriver: Min sambo är i en långdragen kris med många svåra upplevelser under sin uppväxt och som kommer fram med jämna mellanrum. Då tänkte jag kanske hypnos vore ett alternativ? Han vill inte ta ångersdämpande medicin. Tacksam för svar.
Hej. Du skriver att din sambo befinner sin i en kris som pågått länge. Att den grundar sig på saker som har hänt i hans uppväxt samt att han inte inte vill ta någon medicin för att dämpa sin ångest. Det du efterfrågar är alternativ till medicin och om hypnos skulle kunna vara ett sådant.

Inom landstingets vård är hypnos inte en vanlig behandlingsform. Den kan förekomma som en del av en terapeutisk behandling. Om en hypnosterapi skulle intressera din sambo är det viktigt att söka sig till en erfaren behandlare. Det finns legitimerade psykoterapeuter med hypnosutbildning.

Det terapeutiska samtalet är kanske det vanligaste alternativet för att bearbeta tidigare svåra upplevelser som ger sig till känna senare i livet. Andra verksamma behandlingar vid svåra upplevelser under uppväxten är psykodynamiskt terapi eller kognitiv beteendeterapi.

Det viktigaste är att din sambo hittar den hjälp som passar honom. Du kan uppmuntra honom till att söka hjälp. Han är välkommen att ringa vår jourtelefon för ytterligare information och stöd.

Öppettiderna i jouren är må – to 13- 22 , fred - sö 13- 24. telefonnummer, 020- 220060.

Med vänliga hälsningar
Nationella Hjälplinjen

 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress