Ange ditt sökord

Annons:

Hjälp vid rädsla

Hej! Jag har en mycket viktig fråga angående medicinering av SSRI-preparat. Jag har fått utskrivet Sertralin Teva av läkare mot mkt ångest och vissa dagar nedstämdhet. Inte depression! När jag läst i bipacksedeln blir jag rädd och vet inte om jag vågar ta dem. Samtidigt som jag inte orkar med min oro och ångest längre.
Det står i bipacksedeln att man kan få ökad känsla för självmord. Jag kommar vara ensam hemma under flera dagar och mina föräldrar kommer oroa sig enormt. Utskrivet fick jag också Atarax mot oro och ångets för att dämpa den ökade ångesten Sertralin Teva kan ge i början. Mina frågor är hur navligt det är med starka känslor för självmord av patienter som tar Sertrallin Teva för ångest och nedstämdhet och hur länge de brukar pågå. Och kan Atarax hjälpa mot det. Kan enbart intag av Atarax hjälpa mot mina problem?? Tacksam för hjälp då min läkare inte kan hjälpa mig inom de närmsta dagarna.

Rädd

Har läkaren bedömt att du skulle få utskrivet Sertralin, tror jag att du skulle må mycket bättre av att dessa efter ett par veckor. Vad jag förstår föreligger ingen depression och självmordstankar på förhand. Sannolikheten att då av tablettarna få dessa tankar bedömer jag som mycket ringa. Visst kan man ha god effekt av Atarax mot ångesten och oron. Pröva för att se hur reaktionen blir, då ju här effekten kommer med en gång.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 11 februari, 2010

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: