Ange ditt sökord

Annons:

Hjälp med social fobi genom medicinering?

Hej,
Jag är 19 år och lider av social fobi. Det har jag gjort i några år nu, och har regelbunden kontakt med psykiatrin. Har fått testa sertralin, fluoxetin, paroxetin och atarax. Inget har hjälpt, och nu har jag en önskan om att få något lugnande att ta vid behov. Jag är väl medveten om att medicinering med benso inte är någon långsiktig lösning, utan ser det som en tillfällig krycka under tiden jag jobbar med orsaken till min sociala fobi.

Jag har bytt behandlingsteam, och ännu inte fått träffa den nya läkaren, men när jag gör det ska jag fråga honom om det här.

Är min önskan rimlig, eller kommer läkaren neka mig? Svårt för er att svara på naturligtvis, men vad kan man gissa att det lutar åt? Tänker mig ett uttag på sobril el. stesolid 25 tabl. Ska naturligtvis inte bli så specifik med läkaren, men det är iaf vad jag hoppas på.
Carl

När det gäller medicinering av den här typen som nämnts skall man i princip vara mycket försiktig. Skall man ha dessa tabletter skall det vara i samförstånd mellan den som förskriver och den som tar tabletterna. När du träffar läkaren kommer ni kanske fram till att föröka någon annan typ av behandling exempelvis KBT, Kognitiv beteende terapi.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 8 februari, 2010

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: