Ange ditt sökord

Annons:

Hirschsprung

Kan min 6-åring ha Hirschsprung? Förstoppning sedan han var 1 år. Aldrig bajsat en bajskorv. Måste ge mycket Movicol så att bajset blir fräs/rinnande. Annars kramper, bajsar inte. Klyxsond går inte upp mer än 1 dm, sedan stop. Som bäbis var han svår att amma, 30 minuter att suga tag. När han började med välling/mat blev det problem, mellan 1-2 års ålder var han totalförstoppad och åt knappt. Bajsat första dygnet på BB därför tror inte läkaren att det kan vara Hirschsprung, men jag har läst att 10 % av alla Hirschsprungbarn bajsar första dygnet. Åsa, 34

Föreligger de här problemen tycker jag absolut att barnläkare skall se på detta om det finns anledning att undersöka och utelsuta Hirchsprungdiagnosen. Här är det ett tillsånd där inte grovtarmens peristaltik fungerar beronde på störning i tarmens eget nerv/muskelsystem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Barn & Graviditet

Äta kosttillskott som gravid?

Jag och min sambo väntar just nu vårt första barn. Jag befinner mig för närvarandet i åttonde veckan. De första veckorna hade jag inte alls några besvär, men på sistone har jag känt mig så otroligt trött. Vi har försökt att variera med kost men jag funderar nu på att även börja med kosttillskottsintag. Har du några råd på kosttillskott för just trötthet samt tips på vad jag bör undvika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.