Ange ditt sökord

Annons:

Hirschsprung

Kan min 6-åring ha Hirschsprung? Förstoppning sedan han var 1 år. Aldrig bajsat en bajskorv. Måste ge mycket Movicol så att bajset blir fräs/rinnande. Annars kramper, bajsar inte. Klyxsond går inte upp mer än 1 dm, sedan stop. Som bäbis var han svår att amma, 30 minuter att suga tag. När han började med välling/mat blev det problem, mellan 1-2 års ålder var han totalförstoppad och åt knappt. Bajsat första dygnet på BB därför tror inte läkaren att det kan vara Hirschsprung, men jag har läst att 10 % av alla Hirschsprungbarn bajsar första dygnet. Åsa, 34

Föreligger de här problemen tycker jag absolut att barnläkare skall se på detta om det finns anledning att undersöka och utelsuta Hirchsprungdiagnosen. Här är det ett tillsånd där inte grovtarmens peristaltik fungerar beronde på störning i tarmens eget nerv/muskelsystem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Hur undviker vi förkylningar vid skolstarten?

Nu ska barnen snart tillbaka till skolan igen efter sommaren. Vi i familjen är noga med att tvätta händerna för att undvika de förkylningar man drar på sig i början av skolstarten. MEN, det visar sig att detta inte räcker! Har du några tips på hur vi kan stärka vårt immunförsvar?

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: