Ange ditt sökord

Annons:

Herpes och graviditet

Hej! Min partner har herpes virus (typ 2), och även om vi alltid har haft sex med skydd, jag vet att det inte är 100 % säkert när det gäller herpes. Vi har bestämd oss för att skaffa barn, men jag är jätterädd och undrar om det finns något blodprov som jag kan göra för att veta om jag är smittad med viruset. Undrar också om ni skulle rekommenderar att jag vaccinerar mig med Gardasil innan graviditet om jag inte redan är smittad. Maria, 29

För det första: klart att ni kan få barn! Det föds massor av barn varje dag vars mamma är bärare av herpesvirus utan att det är nåt bekymmer. Men visst finns det blodprov som kan tala om vilket herpesvirus du redan har. För att kunna svara på frågan om Gardasil måste man veta mer om dig, men farligt är det inte att du vaccinerar dig. Frågan är bara om du har nån glädje av det. Åldesmässigt är du utanför det spann där man rekommenderar vaccination.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.