Ange ditt sökord

Annons:

Hemorrojd?

Hejsan! Tror jag har fått en liten hemorrojd vid anal öppningen. Mår mycket dåligt över detta och vill att detta ska försvinna. Har haft det i en vecka men det har fortfarande inte försvunnit, det blöder ej men det är svullet. Använder salvan Xyloproct och smörjer varje dag. Går det värkligen tillbaka av sig själv eller måste jag operera? Kan jag åka utomlands utan att det ska vara ett större problem? Miss H 21 år

Hemorroider går i de allra flesta fall tillbaka spontant efter en tid. Det kan dock ibland ta längre tid än en vecka. Operation kan man vännta med, men görs ju med olika metoder om det inte skulle försvinna. Antingen sätter man på ett gummiband med hjälp av ett finurligt instrument varvid hemoioriden lossnar efter några dagar eller också sprutar man en speciell olja så att hemorroiden skrumpnar. Klart att du kan åka utomlands! Skulle det ske något kan man med största säkerhet är få hjälp platsen man befinner sig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 9 juni, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!