Ange ditt sökord

Annons:

Hemorrojd?

Hejsan! Tror jag har fått en liten hemorrojd vid anal öppningen. Mår mycket dåligt över detta och vill att detta ska försvinna. Har haft det i en vecka men det har fortfarande inte försvunnit, det blöder ej men det är svullet. Använder salvan Xyloproct och smörjer varje dag. Går det värkligen tillbaka av sig själv eller måste jag operera? Kan jag åka utomlands utan att det ska vara ett större problem? Miss H 21 år

Hemorroider går i de allra flesta fall tillbaka spontant efter en tid. Det kan dock ibland ta längre tid än en vecka. Operation kan man vännta med, men görs ju med olika metoder om det inte skulle försvinna. Antingen sätter man på ett gummiband med hjälp av ett finurligt instrument varvid hemoioriden lossnar efter några dagar eller också sprutar man en speciell olja så att hemorroiden skrumpnar. Klart att du kan åka utomlands! Skulle det ske något kan man med största säkerhet är få hjälp platsen man befinner sig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 9 juni, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.