Ange ditt sökord

Annons:

”Helena (45) har efter ca två år med Zoloft gått upp 5-7 kg i vikt:” –

Slutade för ca 6 veckor sedan och undrar om medicinen helt gått ur kroppen och hur lång tid kan det ta att gå ner igen?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
JA din medicin har nu HELT gått ur kroppen vid det här laget. När det gäller din viktökning är den ju ett resultat av ditt ökade välbefinnande samt en känd ”biverkning” av din medicinering som drabbar en del patienter. En viktminskning kräver därför att du nu ser över din kost och korrigerar den så att du åter kan gå tillbaka till din önskade vikt.

Det som händer för många patienter är det motsatta – de upplever att de går ner i vikt av sin medicinering och det tycks alltså kunna uppstå olika reaktionssätt på samma behandling hos olika patienter. Du behöver inte oroa dig – din vikt sjunker igen – förutsatt att du äter rätt och håller din kondition i trim.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: