Ange ditt sökord

Annons:

HD (man 30) blev utbränd för tre år sedan:

Läkarna sade att jag fått en stresskollaps. Vägen tillbaka har varit väldigt jobbig och jag är inte frisk ännu. Jag klarar att arbeta någorlunda så länge det är på kontoret, men när jag måste åka någonstans mår jag dåligt och det gäller även privat. Jag är inte rädd för att träffa människor utan snarare att lämna hemmet och kontoret. Varför är det så här? Kan nämna att jag även lider av rädsla för döden och annat okontrollerbart. Undrar även hur ångesten påverkar kroppen i längden. Om jag mår dåligt att köra till möten, ska jag tvinga mig dit och må dåligt? Sliter ångesten på kroppen?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Du beskriver en ångest som tar sig uttryck i en FOBI och som gäller främmande platser. En fobi är ett uttryck för en OBEARBETAD konflikt som skapar en inre låsning som i sin tur utgör ett hinder för att leva ett fritt liv. Sök upp en psykiatriker och ta upp detta. Så här behöver du inte ha det – det finns hjälp att få.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: