Ange ditt sökord

Annons:

Har smärta i höger ljumske men blir inte bättre av min smärtlindrande medicin – vad gör jag?

Har otrolig smärta i höger ljumske,har besökt akuten o fått smärtlindrande medicin.Är inte ett dugg bättre vad gör jag? Är inne på vecka 2 av smärta.

Ljumsksmärtor är besvärliga tillstånd och kan ha många olika orsaker. Ljumskbråck, skador, i muskelfästena, eller en inklämd nerv. Har man uteslutit ljumskbråck och muskelfästesskada så tycker jag att du skulle göra en smärtteckning för att visa och beskriva den exakta utbredningen av smärtan och vilken karaktär den har. Är den stickande, blixtrande, huggande, molande etc.? Man skulle då kunna försöka med att lägga en diagnostisk blockad, dvs att man bedövar nerven i området för att se om smärtan försvinner. Låt din läkare på vårdcentralen göra en bedömning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.