Ange ditt sökord

Annons:

Har fortfarande ont i min kropp efter tre års medicinering och undrar vad jag ska göra?

Hej Tar citalopram 20mg redan i 3år + sobril vid behov. Har ont i vänstra sidan av bröstkorgen. Tryck under revbenen samt bakdelen. Det släpper lite när jag tar sobril men inte helt. Jag testade något som heter apaurin och mådde väldigt bra då. Smärtan i bröstkorgen släppte när jag tog Apaurin från förna Yugoslavien (lugnande medicin). Undrar om det kan va något fel med hjärta eller kan det vara depressiv orsak till smärta Har bra ordning på livet och vet inte vad kan jag göra mer för att må bättre. Tacksam för svar /Man 47

Citalopram 20 mg som Du haft i 3 års tid och inte blivit helt återställd i Din depression/ångest borde höjas till 40 mg /dag i första hand. Apaurin är ett bensodiazepinpreparat(diazepam) som liknar Sobril som ger akut ångestdämpning, men som ska medicineras kortvarigt och mycket restriktivt, då det finns en risk för vanebildning och missbruk. Prata med Din läkare i första hand och diskutera depressionsmedicineringen. Dina symtom med bröstsmärtor bör också utredas och utredas med bl.a. EKG. Det kan också vara ett ångesttecken, men för säkerhets skull bör man utesluta någon hjärtåkomma.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 november, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: