Ange ditt sökord

Annons:

Har fått förändring vid sädesuttömning och undrar vad det är och vad det kan beror på?

Hej! Vid 3-4 tillfällen jan/feb så sved det, samt färgat/svagt orange i spermierna(1-2 små hårdare bitar/fläckar,ca 1-2mm) vid sädesuttömning! Nu helt okej! Vad är det? Virus? För en 4-5 år sedan var det mer tryck vid utlösning, nu är den mer gulaktigt/segare i konsistensen, samt kommer mest vätska vid utlösning! Är det normalt vid denna ålder? Tacksam för svar! Vänlig hälsning Kalle 47 år

Att mängd och konsistens på sperma avtar med åren är het normalt. Det du beskriver i vintras låter i första hand som en infektion, troligast en prostatainflammation (som inte har nåt att göra med prostatacancer). I de flesta fall vet man inte vad som orsakar en sådan. Eftersom dina besvär har klingat av är det inget du behöver fundera över.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.