Ange ditt sökord

Annons:

Har fått blodutgjutning som gör ont i ett öga och undrar nu varför?

Jag har fått en blodutgjutning i ett öga – det har jag haft förut men nu har jag också fått ont i det ögat. Är det något som kräver läkarundersökning? Jag vill inte äventyra min syn, men inte heller åka till sjukhuset i onödan. / Ulla 69

Oftast rör det sig om ett litet ytligt blodkärl i den yttersta hinnan i ögat som brustit. Detta kan ibland se helt groteskt ut,men behöver inte vara allvarligt. Har man ont tycker jag nog att man kan söka för detta utan att man kan anse att detta är ett onödigt besök. Viktigt är det förstås att man kan se lika bra nu som innan man fick blodutgjutningen

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 21 juni, 2015 Publicerad: 21 juni, 2015

Liknande frågor

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Ögon & Öron

Lock i örat

I snart en vecka har jag haft lock för mitt högra öra, det gör väldigt ont och jag hör ett konstant susade ljud i örat. Det har till och med börjat göra ont i mitt vänstra. Vad kan det bero på?

Ögon & Öron

Dåligt för hörseln att somna med musik i öronen?

Jag lyssnar gärna på radio via hörlurarna till min mobil när jag lägger mig på kvällen. Ofta, ja nästan alltid, somnar jag med lurarna i öronen och radion på.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: