Ange ditt sökord

Annons:

Har enormt tryck och lock för öronen

Kvinna (18): För några dagar sedan fick jag enormt tryck och lock för öronen. Jag tänkte att det kanske skulle gå över men det gjorde det inte. Snarare har det blivit värre, och nu låter varenda ton och ljud helt fel i mina öron. Det är som om någon trycker på en falsk pianotangent som avger flera toner; det är rätt svårt att förklara. Jag försökte rensa öronen med Revaxör men inget blev bättre. Vad kan detta vara?

Docent Anders Cervin svarar: Det är svårt att komma fram till per brev. Du skall låta en öron-näs-hals-läkare undersöka dina öron och din hörsel. Att ljud låter konstigt kan ibland bero på för mycket vätska i innerörat. Det är inget farligt men ändå obehagligt förstås.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 12 juni, 2009

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Farligt att andas in damm från pellets?

Vi bor i ett hus där det eldas med träpellets och pellets fylls på precis under vår lägenhet och det dammar väldigt mycket varje gång och vi får in det i lägenheten fastän alla fönster och dörrar är stängda. Vi upplever det som ett stoft alternativt väldigt fint damm och jag undrar hur farligt det är att andas in detta? Min sambo har astma och börjar hosta extra mycket varje gång det fylls på.

Luftvägarna & Allergi

Läkemedel vid pälsallergi

Vi har precis upptäckt att vår tonåring här hemma är pälsallergier, efter att vi nyligen skaffat katt. Naturligtvis kommer katten byta hem, men jag tänkte fråga om det finns receptfria läkemedel som han kan ta eller om det behöver vara något speciellt utskrivet?

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!