Ange ditt sökord

Annons:

Har enormt tryck och lock för öronen

Kvinna (18): För några dagar sedan fick jag enormt tryck och lock för öronen. Jag tänkte att det kanske skulle gå över men det gjorde det inte. Snarare har det blivit värre, och nu låter varenda ton och ljud helt fel i mina öron. Det är som om någon trycker på en falsk pianotangent som avger flera toner; det är rätt svårt att förklara. Jag försökte rensa öronen med Revaxör men inget blev bättre. Vad kan detta vara?

Docent Anders Cervin svarar: Det är svårt att komma fram till per brev. Du skall låta en öron-näs-hals-läkare undersöka dina öron och din hörsel. Att ljud låter konstigt kan ibland bero på för mycket vätska i innerörat. Det är inget farligt men ändå obehagligt förstås.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 12 juni, 2009

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Läkemedel vid pälsallergi

Vi har precis upptäckt att vår tonåring här hemma är pälsallergier, efter att vi nyligen skaffat katt. Naturligtvis kommer katten byta hem, men jag tänkte fråga om det finns receptfria läkemedel som han kan ta eller om det behöver vara något speciellt utskrivet?

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Astma och slem i halsen

Hejsan! Min son, som är 16 år, lider av att han har mycket slem i halsen konstant. Han har, sedan ett par månader tillbaka, fått veta att han har astma.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!