Ange ditt sökord

Annons:

Har en hård knöl på tåleden – vad är detta och vad kan jag göra åt detta?

Hej, jag har haft ont i den innersta leden på min vänstra stortå i någon månad. Det känns som om den behöver "knäckas" ungefär som när man knäcker fingrarna, men det går inte. Idag såg jag när jag tittade på min fot att det har bildats en hård knöl på leden, den är ca. 1cm i diameter och sticker ut ca 4mm. Det gör lite ont när man rör på den. Vad är detta och vad kan jag göra åt det? / Robert, 30 år

Jag tycker att du ska låta din husläkare titta på din stortå möjligen har den fått sig en törn och tappat lite av sin rörelseförmåga, men när du också nämner att du fått en knöl så kan det också kunna vara gikt. Din husläkare kan avgöra det bäst när du träffar honom och vet då hur du ska behandlas bäst.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 4 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!