Ange ditt sökord

Annons:

Har en fråga om blåsor i underliv och herpes?

Hej. För ca 1,5 år sedan fick min sambo blåsor och obehag i underlivet. Vi åkte då in för att kolla detta och doktorn säger då att hon har herpes. Vi har varit tillsammans i ca 8 år men jag har aldrig haft något utslag eller liknande. Till saken hör att hon var oskuld när hon träffade mig. Är det då 100% säkert att jag är bärare och kan smitta andra? Har givetvis inte haft sex med henne undertiden hon haft utslag. Tacksam för svar. Mvh Kille, + 25

Vi får börja med att förutsätta att diagnosen är rätt. Om då din sambo inte har någon annan källa till sin herpes så måste hon ha fått den av dig. Och sånt är vanligt. De flesta som är smittade med herpesvirus, och då bär man det livet ut, har aldrig några besvär eller känningar av det.

Men har jag virus kan jag också smitta. Och då blir det som för er: de flesta som kommer med en ny smitta av herpesvirus är smittade av en partner som inte vet om att han/hon har det. Men nu är det fortsättningsvis så att du har din infektion för dig och din partner har sitt virus för sig och de infektionerna påverkar inte varandra. Man blir bara smittad en gång. Dvs ni bollar inte viruset mellan er.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: