Ange ditt sökord

Annons:

Har ökande smärta i höfterna och min smärtlindring ger ingen effekt längre – vad är nästa steg?

Smärta i båda höfterna ca 2månader som ökar. Sover på sidan. Har haft detta till och från flera år men nu blivit värre. Orolig ska åka på vandring om ca 1 månad. Provat celebra 200mg morg och 200mg kväll 1 vecka ingen efekt.Hjälp vad göra. Mvh Carina.

Om Du haft smärtor i båda höftlederna sedan lång tid och som inte förbättrats bör Du söka läkare. Du har tagit Celebra i en vecka utan tillräcklig effekt. Har Du någon form av inflammation i muskelfästena eller i höftlederna eller början till artros så bör Du märka en skillnad av medicineringen efter 10-12 dagar.
Din läkare kan undersöka Dina höfter och ben för att se om det rör sig om en överbelastning, inflammation eller artros i området. Felbelastningar kan också vara en orsak och då kan skoinlägg vara till hjälp, särskilt om Du skall ut på vandring är fotriktiga skor viktiga för att inte få ökade besvär ifrån höfter,knän, fotleder och rygg.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.