Ange ditt sökord

Annons:

Höftsmärtor

Har sedan 10 månader fått problem med höger höftled. Vet inte om det är sätesmuskeln eller själva höften som ger symtomen. När jag promenerar på morgonen smärtar det i höftkammen. När jag sätter mig strålar smärtan fram i ljumsken. När jag har vilat ett tag och gör en ny promenad smärtar det inte lika mycket i höftkammen, men smärtan tilltar istället i ljumsken när jag sitter. Jag jobbar med röjning i skogen och så länge jag håller igång går det bra men när jag sätter mig i bilen får jag väldigt ont fram i ljumsken. Smärtan vandra från höftkammen till ljumsken. Jag undrar vad symtomen kan tyda på. Är det en förslitning i höften eller är det en nerv som sitter iklämm. Har varit till en massör där han konstarterade att sätesmuskeln var ansträngd. Har även fått lite bahandling av ländryggen men det blir bara värre.

Höftsmärta. Förutom att man tar kontakt med en sjukgymnast i så kallat höftskoleprogram, vore det bra att göra en röntgenundersökning av höften för att få en bild om eventuell grad av förslitning eller eventuell annan åkomma..

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2010

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.