Ange ditt sökord

Annons:

Gunnel (61) får rinnsnuva vid tillfällen som stressar henne:

Det kan vara att jag träffar en ny människa och bara ska diskutera lite grann, då blir det alltid vått i näshålorna. Och mina ögon rinner, men bara när jag går ut och det är lite kallt. Det tycks som om rinnsnuvan blir mindre påtaglig nu när jag håller på att sluta röka; vill gärna koppla i hop detta. Kan det vara så att röken och nikotinet kan ge rinnsnuva? Jag har fått en tablett som heter Rinexin 50 mg, men jag har inte velat ta den. Tycker att den verkar giftig. Ja, vad säger FORUM DOKTORN?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
NEJ, din rinnsnuva har sannolikt INGENTING att göra med dina försök att sluta att röka. ÖKAD sekretion i näsa och ögon kommer ofta med stigande ålder och beror sannolikt på en förändring i kärlsystemet i näsan och med ökad slemsekretion i ögon och näsa. Detta är ett stort problem för många människor och det kan ofta vara svårt att komma åt. Rinexin ger tyvärr ingen effekt på dessa besvär men det finns beskrivet att nässprayer kan lugna ner besvären.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: