Ange ditt sökord

Annons:

Gunnel (61) får rinnsnuva vid tillfällen som stressar henne:

Det kan vara att jag träffar en ny människa och bara ska diskutera lite grann, då blir det alltid vått i näshålorna. Och mina ögon rinner, men bara när jag går ut och det är lite kallt. Det tycks som om rinnsnuvan blir mindre påtaglig nu när jag håller på att sluta röka; vill gärna koppla i hop detta. Kan det vara så att röken och nikotinet kan ge rinnsnuva? Jag har fått en tablett som heter Rinexin 50 mg, men jag har inte velat ta den. Tycker att den verkar giftig. Ja, vad säger FORUM DOKTORN?

Skrivet av Christer Hjortsberg…
NEJ, din rinnsnuva har sannolikt INGENTING att göra med dina försök att sluta att röka. ÖKAD sekretion i näsa och ögon kommer ofta med stigande ålder och beror sannolikt på en förändring i kärlsystemet i näsan och med ökad slemsekretion i ögon och näsa. Detta är ett stort problem för många människor och det kan ofta vara svårt att komma åt. Rinexin ger tyvärr ingen effekt på dessa besvär men det finns beskrivet att nässprayer kan lugna ner besvären.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: