Ange ditt sökord

Annons:

Gun Britt (50+) har Fibromyalgi sedan 22 år tillbaka:

1 december opererade jag in en knä-protes i mitt knä, och nu undrar jag om det är vanligt att man har obehag så långt efter, samt att jag har fått så ont i min rygg – det sitter i bröstryggen. Jag skulle gärna vilja veta lite mer om detta.

Skrivet av Andreas Aly...
Att man har ont i knäleden flera månader efter insättning av en knäledsprotes är inte helt ovanligt. Däremot har jag svårare att se ett samband med den operationen och Din besvär i bröstryggen. De hör nog mer ihop med fibromyalgin och den ökade smärtkänsligheten som Du har i Dina muskler. Smärtor i ryggen härrör oftast från musklerna som vi har utmed ryggraden och som möjliggör för oss att gå upprätt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: