Ange ditt sökord

Annons:

Gula fläcken

Var på synkontroll och det togs även bilder på ögonbottnarna på min begäran. Jag fråga var den gula fläcken sitter och det var längst bak men den var inte gul. Då undra jag varför den var mörk i färgen och inte gul och svaret blev att den blir gul först då den drabbas av sjukdom. Är det verkligen så?? Däremot var det en annan fläck ungefär mitt i bild som lyste gul. Har glömt vad det var för fläck som dom sa men det var inte gula fläcken. Vad heter den? Britt, 65 år

Gula fläcken är gul och där har man den största ansamlingen av de ögonnervceller, tapparna, som förmedlar att man ser färger. På ögonbottenbilderna ser man också ögonpapillen, där ögonnerven kommer in i ögat. Ta upp frågan vid nästa möte med optiker eller ögonläkare så visar de hur ett normalt friskt förhållande skall se ut.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 11 november, 2013

Liknande frågor

Ögon & Öron

Dåligt för hörseln att somna med musik i öronen?

Jag lyssnar gärna på radio via hörlurarna till min mobil när jag lägger mig på kvällen. Ofta, ja nästan alltid, somnar jag med lurarna i öronen och radion på.

Ögon & Öron

Ont i öronen vid bad

Hej! Min dotter har under en längre tid fått ont i öronen när hon badar/simmar, alltså när hon är under vattnet.

Ögon & Öron

Hur behandlar jag en vagel?

Under sommaren har jag fått både vagel och ögoninflammation flera gånger och börjar bli väldigt trött på att det alltid kommer tillbaka. Hur behandlar jag det på bästa sätt och har du något tips på produkter som jag kan använda för att tex hålla ögonen rent bättre?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: