Ange ditt sökord

Annons:

Gula fläcken

Var på synkontroll och det togs även bilder på ögonbottnarna på min begäran. Jag fråga var den gula fläcken sitter och det var längst bak men den var inte gul. Då undra jag varför den var mörk i färgen och inte gul och svaret blev att den blir gul först då den drabbas av sjukdom. Är det verkligen så?? Däremot var det en annan fläck ungefär mitt i bild som lyste gul. Har glömt vad det var för fläck som dom sa men det var inte gula fläcken. Vad heter den? Britt, 65 år

Gula fläcken är gul och där har man den största ansamlingen av de ögonnervceller, tapparna, som förmedlar att man ser färger. På ögonbottenbilderna ser man också ögonpapillen, där ögonnerven kommer in i ögat. Ta upp frågan vid nästa möte med optiker eller ögonläkare så visar de hur ett normalt friskt förhållande skall se ut.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 11 november, 2013 Publicerad: 11 november, 2013

Liknande frågor

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Ögon & Öron

Lock i örat

I snart en vecka har jag haft lock för mitt högra öra, det gör väldigt ont och jag hör ett konstant susade ljud i örat. Det har till och med börjat göra ont i mitt vänstra. Vad kan det bero på?

Ögon & Öron

Dåligt för hörseln att somna med musik i öronen?

Jag lyssnar gärna på radio via hörlurarna till min mobil när jag lägger mig på kvällen. Ofta, ja nästan alltid, somnar jag med lurarna i öronen och radion på.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: