Ange ditt sökord

Annons:

Gula fläcken

Var på synkontroll och det togs även bilder på ögonbottnarna på min begäran. Jag fråga var den gula fläcken sitter och det var längst bak men den var inte gul. Då undra jag varför den var mörk i färgen och inte gul och svaret blev att den blir gul först då den drabbas av sjukdom. Är det verkligen så?? Däremot var det en annan fläck ungefär mitt i bild som lyste gul. Har glömt vad det var för fläck som dom sa men det var inte gula fläcken. Vad heter den? Britt, 65 år

Gula fläcken är gul och där har man den största ansamlingen av de ögonnervceller, tapparna, som förmedlar att man ser färger. På ögonbottenbilderna ser man också ögonpapillen, där ögonnerven kommer in i ögat. Ta upp frågan vid nästa möte med optiker eller ögonläkare så visar de hur ett normalt friskt förhållande skall se ut.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 11 november, 2013

Liknande frågor

Ögon & Öron

Hur behandlar jag en vagel?

Under sommaren har jag fått både vagel och ögoninflammation flera gånger och börjar bli väldigt trött på att det alltid kommer tillbaka. Hur behandlar jag det på bästa sätt och har du något tips på produkter som jag kan använda för att tex hålla ögonen rent bättre?

Ögon & Öron

Varför har jag blixtrande framför ögonen när jag vaknar på morgonen?

Hej!! Vad beror det på när man ser en blixt framför ögat. Varje morgon när jag vaknar och ska öppna ögonen så blixtrar det framdör mitt högra öga.

Ögon & Öron

Lock i örat

Hej! I snart en vecka har jag haft lock för mitt högra öra, det gör väldigt ont och jag hör ett konstant susade ljud i örat. Det har till och med börjat göra ont i mitt vänstra. Vad kan det bero på? Hälsningar, B.E

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: