Ange ditt sökord

Annons:

Goda bakterier finns i tjocktarmen, vart hamnar dessa om man inte har en tjocktarm?

Jag har pga dåliga tarmrörelser fått tjocktarmen och nedersta delen av tunntarmen borttagen och tunntarmen ihopopererad med ändtarmen. Jag läser ofta i tidningar att dom sk goda bakterierna är mycket viktiga och att 70% av dom goda bakterierna sitter i tjocktarmen. Hur blir det då för mig som inte har någon tjocktarm? Hur fungerar det då? Min husläkare kan inte svara på det och jag har ingen kontakt med någon tarmläkare. Vore väldigt tacksam om jag kunde få svar på detta hos er. Jag oroar mig mycket för det här. Eima (Kvinna, 65år)

Viktigaste frågan som jag ser det, är om du har några besvär med tarmen eller inte. Kroppen har ju en enastående förmåga att kunna anpassa sig till olika uppkomna förhållanden. En intressant fråga är ju vilken orsak var det till att inte tarmarna rörde sig. Medfött eller på senare år uppkommet?

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 4 juni, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.