Ange ditt sökord

Annons:

Goda bakterier finns i tjocktarmen, vart hamnar dessa om man inte har en tjocktarm?

Jag har pga dåliga tarmrörelser fått tjocktarmen och nedersta delen av tunntarmen borttagen och tunntarmen ihopopererad med ändtarmen. Jag läser ofta i tidningar att dom sk goda bakterierna är mycket viktiga och att 70% av dom goda bakterierna sitter i tjocktarmen. Hur blir det då för mig som inte har någon tjocktarm? Hur fungerar det då? Min husläkare kan inte svara på det och jag har ingen kontakt med någon tarmläkare. Vore väldigt tacksam om jag kunde få svar på detta hos er. Jag oroar mig mycket för det här. Eima (Kvinna, 65år)

Viktigaste frågan som jag ser det, är om du har några besvär med tarmen eller inte. Kroppen har ju en enastående förmåga att kunna anpassa sig till olika uppkomna förhållanden. En intressant fråga är ju vilken orsak var det till att inte tarmarna rörde sig. Medfött eller på senare år uppkommet?

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 4 juni, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Mage & Tarm

Hur undviker jag sura uppstötningar?

Under den senaste tiden har jag haft problem med sura uppstötningar och halsbränna. Jag har testat att dra ner på kaffe och läsk men känner fortfarande ingen förbättring. Vilken mat och dryck är bra att undvika när man har dessa problem?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: