Ange ditt sökord

Annons:

Glidmedel

Hej! Varför finns det så många olika sorters glidmedel? Jag och min kille skulle gå in på nätet och köpa och det fanns hur mycket som helst! Är det egentligen inte samma poäng med alla, att det ska glida bra? David, 23 år

Du har helt rätt, glidmedel är till för att minska friktionen men olika sorter kan upplevas lite olika. I stort finns det tre olika sorter, vattenbaserat, silikonbaserat och oljebaserat glidmedel. Vattenbase-rade glidmedel är ofta billigare än silikonbaserade men det går åt större mängder eftersom det torkar snabbare. Silikonbaserade glidmedel är dyrare än vattenbaserat men håller däremot längre och det går åt en mindre mängd. Oljebaserade glidmedel är tjockflytande, glider väl och räcker länge MEN skall inte användas tillsammans med kondomer, sexleksaker av latex eller andra produkter av gummi. Oljan gör att latex går sönder och gör att en kondom inte längre ger skydd. Det finns även glidmedel med olika smaker, dofter värme, svalka eller med pirrande effekt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

RFSU
Sex och samliv
Publicerad: 8 juli, 2016

Liknande frågor

Hud & Hår

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: