Ange ditt sökord

Annons:

Gittan (54) har hela våren besvärats av hosta varje dag, ibland även med slem:

Jag får ofta harkla mig och är ovanligt trött. Känns även tjockt i näsan. Tidvis känns det som att luftvägarna snörper ihop sig, speciellt när jag klappar katter. Kan jag ha drabbats av någon överkänslighetsreaktion eller liknande?

Skrivet av Olle Zetterström...
Ja det tror jag. ”Tjockheten” i näsan och hostan tyder på en inflammation i luftvägen. Det är enkelt att testa om man är allergisk mot katt. Det kan göras med hudtest eller blodprov, som kan tas på en vårdcentral. Om det är allergi mot katt kan du även vara överkänslig mot andra djur och mot damm. Det kan då bli aktuellt med miljöåtgärder och eventuellt också med medicinering.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: