Ange ditt sökord

Annons:

Gittan (54) har hela våren besvärats av hosta varje dag, ibland även med slem:

Jag får ofta harkla mig och är ovanligt trött. Känns även tjockt i näsan. Tidvis känns det som att luftvägarna snörper ihop sig, speciellt när jag klappar katter. Kan jag ha drabbats av någon överkänslighetsreaktion eller liknande?

Skrivet av Olle Zetterström...
Ja det tror jag. ”Tjockheten” i näsan och hostan tyder på en inflammation i luftvägen. Det är enkelt att testa om man är allergisk mot katt. Det kan göras med hudtest eller blodprov, som kan tas på en vårdcentral. Om det är allergi mot katt kan du även vara överkänslig mot andra djur och mot damm. Det kan då bli aktuellt med miljöåtgärder och eventuellt också med medicinering.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: