Ange ditt sökord

Annons:

Gittan (54) har hela våren besvärats av hosta varje dag, ibland även med slem:

Jag får ofta harkla mig och är ovanligt trött. Känns även tjockt i näsan. Tidvis känns det som att luftvägarna snörper ihop sig, speciellt när jag klappar katter. Kan jag ha drabbats av någon överkänslighetsreaktion eller liknande?

Skrivet av Olle Zetterström...
Ja det tror jag. ”Tjockheten” i näsan och hostan tyder på en inflammation i luftvägen. Det är enkelt att testa om man är allergisk mot katt. Det kan göras med hudtest eller blodprov, som kan tas på en vårdcentral. Om det är allergi mot katt kan du även vara överkänslig mot andra djur och mot damm. Det kan då bli aktuellt med miljöåtgärder och eventuellt också med medicinering.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: