Ange ditt sökord

Annons:

Genital herpes

Jag har haft genital herpes sedan jag var 17 år med täta återfall, äter Valtrex. Jag läste om kanadensisk propolis. Vågar jag testa detta på egen hand? Vad är ert bästa tips? Speciell kost? Jag hatar detta, det tär på mig både fysiskt och psykiskt. Tack! Frustrerad kvinna, 25

Det enda som har säkerställd effekt på herpes är så kallad antivirala läkemedel som Valtrex. Kost har ingen effekt och inte propolis heller. Eftersom herpes är en så varierande sjukdom så har positiv effekt tillskrivits nästan allting, till och med vatten! Jag vet inte hur du tar dina Valtrex, men har man täta återfall kan man ta medicin dagligen och förhindra utbrotten. Valtrexdosen kan behöva juseras. Tala med din doktor.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!