Ange ditt sökord

Annons:

Genital herpes

Jag har haft genital herpes sedan jag var 17 år med täta återfall, äter Valtrex. Jag läste om kanadensisk propolis. Vågar jag testa detta på egen hand? Vad är ert bästa tips? Speciell kost? Jag hatar detta, det tär på mig både fysiskt och psykiskt. Tack! Frustrerad kvinna, 25

Det enda som har säkerställd effekt på herpes är så kallad antivirala läkemedel som Valtrex. Kost har ingen effekt och inte propolis heller. Eftersom herpes är en så varierande sjukdom så har positiv effekt tillskrivits nästan allting, till och med vatten! Jag vet inte hur du tar dina Valtrex, men har man täta återfall kan man ta medicin dagligen och förhindra utbrotten. Valtrexdosen kan behöva juseras. Tala med din doktor.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: