Ange ditt sökord

Annons:

Gömd ångest/depression?

Varje dag känner jag att huvudet inte riktigt hänger med under dagen, ibland kan jag få yrsel och tunga inandningar. Har även illamående när jag äter ibland. Ibland kan jag känna mig kallsvettig, speciellt i händer och fötter. Känner mig klen och trött jämnt. Har känt detta i cirka 2 veckor. Jag tror det började när jag och min sambo hade en djup diskussion om förhållandet. Kan detta vara en gömd ångest/depression?? /Andreas, 22

På grundval av de uppgifter du lämnar i din fråga är det förstås svårt att göra någon säkrare bedömning. Men med tanke på din ålder och det faktum att symtomen kan ha börjat i samband med känslomässigt omtumlande händelse, så är det ju osannolikt att dina symtom skulle bero på någon allvarlig kroppslig sjukdom. Det är möjligt att det rör sig om tillfälliga ångestsymtom. Tröttheten skulle kunna tala för en depression. Om besvären inte gått över när du läser detta så tycker jag att du ska söka husläkare för en bedömning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 8 februari, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: