Ange ditt sökord

Annons:

Går jag igenom ett nytt stadie i livet eller vad händer?

Question:
Hej!
Jag har en liten undran över vad som händer med mig själv. Den senaste tiden har jag känt mig allmänt irriterad, mest när min sambo typ bara visar sig ibland, jag fräser åt min mor när hon bara frågar om vanliga saker och jag kan avsky min syster ibland,vilket kan ha och göra med att hon är mitt i tonåren just nu. Det har inte vart så här förut, men bara under den senaste månaden går jag omkring och är irriterad och arg över små struntsaker, jag gråter ofta och vill knappt gå till jobbet. Jag är bara 25 år och tycker inte jag borde må så här. Jag och min Sambo ska flytta till hus och tänkt skaffa barn, men för några veckor sedan bråkade vi om att han va så svartsjuk på en av mina barndomsvänner, som också jag hade en fling med en sommar för några år sen, som också bort 70 mil här ifrån...det tog hårt på mig och jag blev väldigt ledsen...efter det har min irritation blivit som värre även fast vi rätt ut saken och allt blev bra igen. Kan det vara ett stadie i livet som jag går igenom eller vad är det som händer?
Tacksam för svar! Orolig 25:a (kvinna 25år)

Helt enkelt att svara på detta är det inte då det brukar vara många orsaker som finns bakom och sedan bara en ytterligare liten sak eller händelse som utlöser det hela. Jag tror att det vore bra för dig att ha någon att prata med själv i första hand och sedan kanske också tillsammans med din sambo. Ingen tvekan om att det händer saker när man ändrar sina livsförhållanden med dess positiva förväntningar, men också nya krav som kommer att ställas på en själv.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 20 december, 2010

Liknande frågor

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Sömn & Stress

Misstänker att anhörig kommer bli utbränd

Hej! Jag tror att min syster kommer att bli utbränd. Hon är ständigt trött, vissa nätter sover hon ingenting, hon är väldigt lättirriterad och ojar sig över att hon har så mycket att göra. Jag har själv gått in i väggen och det är som att jag ser mig själv innan det hände. Hon vägrar lyssna på mig när jag säger att hon måste lugna ned sig. VAD bör man göra som anhörig om man känner någon som man tror är på väg att bli utbränd?

Sömn & Stress

Sömnmedel vid sömnapné?

Är det farligt att ta sömnmedel om man har sömnapné? Juan, 45

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!