Ange ditt sökord

Annons:

Går det att bli av med?

Läkaren som jag går till säger jag har PPR vanligt förekommande hos kvinnor som röker, uppkommer vid ålder 40 - 50 år. Liknar psoriasis, Pusrulosis palmo plantaris, var kan jag läsa om det? Hur farligt är det? Går det att bli av med om man har fått sjukdomen? Tacksam för svar Bästa hälsningar Anita, 59 år

Hej Anita! PPP, eller Pustulosis palmo plantaris är en form av Psoriasis. Den tycks korrelera lite mer till Psoriasisartrit än den vanliga formen av Psoriasis. (Psoriasis Vulgaris). Psoriasis är den reumatiska sjukdom där fördelningen mellan könen verkar vara lika. Debuten förefaller även att vara något tidigare. Reumatoid Artrit däremot drabbar fler kvinnor (omkr 60%). Debuten här är vanligast i 40-50 års åldern. Där vet vi även att rökning kan vara den faktor som utlöser besvären. Det verkar således vara en sammanblandning mellan Psoriasisartrit och Reumatoid Artrit. Detta går att läsa i läroböcker i Reumatologi på medicinska bibliotek.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: