Ange ditt sökord

Annons:

Fyrabarnsmamma (41) har i sex år ätit 25-50 mg Vioxx:

Denna tablett är nu förbjuden. Har beställt tid hos min läkare men får vänta 6 - 8 veckor innan jag kommer dit. Vad skall jag ta under tiden. Har fibromyalgi och en annan muskel/nervsjukdom som jag tyvärr inte kan namnet på. Behöver hjälp då jag är i ett stort skov nu och måste få smärtlindring för att orka med mig själv och mina barn.

Skrivet av Hjortsberg...
Det är rätt att hos dem som fått VIOXX har det påvisats en ökad risk för hjärt-kärl-påverkan och detta gör att just detta preparat har dragits in. Det har emellertid inte kunnat visas att även andra preparat i denna grupp (s.k cox-2-hämmare) medför samma risk och det finns idag möjlighet för dig att prova CELEBRA som är en motsvarighet till Vioxx. Det finns även andra preparat som vi tidigare använt under många, många år och som vi sammanfattar under namnet NSAID-preparat, t.ex. Voltaren, Brufen och Naproxen. Dessa kan du även prova, liksom Alvedon och Panodil. Tala med din läkare så hjälper han dig med ett recept.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: