Ange ditt sökord

Annons:

Funderingar kring herpes

Hej, jag har en fundering. Jag menar att jag sedan ett par år får herpesblåsor kring munnen då sambon och jag pussats; de slår i princip alltid upp då vi munpussats "lite mer". Sambon säger att "hon har ju inga blåsor" och avfärdar med det argumentet min teori som rent nonsens och hypokondri. Jag skulle gärna vilja veta om det kan vara så att sambon kan vara smittbärare latent (och smitta mig) utan att hon för den skull själv har några symptom? mvh Ulf, 37 år

Det är nog så att din sambo bör har blåsor själv för att du skall bli smittad. Om det sedan kan finnas vad vi kallar en subklinisk herpes hos din sambo som i alla fall kan smitta, är jag ute på svag is när det gäller att veta detta. Fullt klart är det något som "triggar" igång din herpes som vi ju vet kan komma med viss tids mellanrum. Har du vidare funderingar om detta bör du kontakta en infektionsläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 12 december, 2011

Liknande frågor

Hud & Hår

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.