Ange ditt sökord

Annons:

Frisk ungefär en vecka, sedan blir jag sjuk igen

Hej, mitt besvär är väldigt irriterande. Jag blir väldigt ofta förkyld och får ont i halsen och hostar och snuvig. Om jag är sjuk en vecka, sedan är jag frisk ungefär en vecka, sedan blir jag sjuk igen. Vad kan detta bero på?

Hej
Det är nästan omöjligt att svara på utan att veta mera. Kan bero på allergi eller överkänslighet eller att du utsätter dig får återkommande smitta, exempelvis småbarn hemma eller arbete på förskola. Sällsynta orsaker innefattar fel på immunsystemet, men har du inte varit infektionskänslig tidigare så är det osannolikt. Be din läkare kolla upp dig.

Mvh Anders Cervin

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: